EN

Domov

Velik interes mednarodnih gradbenih družb

Družbo 2TDK je ali neposredno ali prek Ministrstva za infrastrukturo ali tujih ambasad v Sloveniji kontaktiralo več mednarodnih gradbenih družb, ki so se želele predstaviti in seznaniti s projektom drugi tir železniške proge Divača-Koper. Zato je 2TDK uvedla protokol, po katerem so se enotno izvajala srečanja z vsemi ponudniki in pripravila predstavitev projekta.

Proces predstavitev se zaključuje, ker bosta v tem tednu na evropske in slovenskem portalu javnih naročil objavljeni periodični informativni obvestili o javnem naročilu za gradnjo objektov drugega tira  železniške proge – odsek 1: Divača-Črni Kal in gradnjo objektov drugega tira železniške proge – odsek 2: Črni Kal-Koper.

V obdobju med 17. aprilom in 26. septembrom je bilo izvedenih enajst predstavitev naslednjim tujim družbam: ÖZALTIN HOLDING (Turčija), SPANISH EMBASSY IN AUSTRIA AND IN SLOVENIA and MAFEX Spanish Railway Association, COMSA Corporation, ZITRON, ICEX, IMATHIA Construcction, INECO (Španija), POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED, CESIA BIS (Kitajska), MNG INVESTMENT (Turčija), CHINA STATE CONSTRUCTION LTD. (Kitajska), AVAX S.A., Poslovno svetovanje Franci Strajnar (Grčija), EIFAGGE, BUSINESS GATEWAY (Francija), HYUNDAI ENGINEERING CO. LTD., OMEGAS LTD. (Južna Koreja), CHINA RAILWAY GROUP LIMITED (Kitajska),  IGT GEOTECHNIK UND TUNNELBAU (Avstrija) in DB ENGINEERING & CONSULTING GMBH, OGRANAK BEOGRAD (Srbija).

Predstavniki 2TDK so družbam predstavili projekt izgradnje drugega tira in izpostavili pomembnost projekta za Slovenijo. Ob tem jim je bilo pojasnjeno, da je 2TDK zavezana k spoštovanju zakonodaje, ki ureja javno naročanje. Družbe so bile tudi seznanjene z okvirnim datumom objave mednarodnega javnega razpisa za vsa gradbena dela in vabljene k oddaji ponudbe, v kolikor bodo izpolnjevale razpisne pogoje.

Aprila so bili na angleški spletni strani http://www.drugitir.si/en objavljeni vsi pomembnejši dokumenti povezani s projektom drugi tir, da se dodatno zagotovi transparentnost in enakopravno obravnavanje vseh ponudnikov, njihova čim boljša informiranost in s tem pridobitev čim večjega števila ponudb.