EN

Domov

Podpisana pogodba za gradnjo objektov čez dolino Glinščice

Družba 2TDK je danes s konzorcijem družb Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel podpisala pogodbo o izvedbi objektov za prečkanje doline Glinščice pri izgradnji drugega tira Divača–Koper v vrednosti 8.502.693,59 evrov. Svoje soglasje k pogodbi je pred podpisom dal Nadzorni svet 2TDK.

Zaradi ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa je današnji podpis pogodbe potekal ločeno. Pogodbo o izgradnji premostitvenih objektov sta najprej podpisala mag. Dušan Zorko, generalni direktor 2TDK, in Marko Brezigar, direktor 2TDK, in nato za izvajalca Marko Peter, direktor družbe Markomark Nival, in Zoran Pogačar, direktor družbe Ekorel.

Po pogodbi mora konzorcij v roku 15 dni po podpisu dostaviti zavarovanje za dobro izvedbo del ter kopiji polic za gradbeno in projektantsko zavarovanje. Po tem bo izbrani konzorcij ponudnikov uveden v delo. Izdelati mora projektno dokumentacijo na nivoju PZI, predviden rok v pogodbi je štiri mesece od uvedbe v delo.  Sledila bodo dela na terenu, ki bodo trajala 15 mesecev. Po načrtovani časovnici bi se gradnja dveh mostov in galerije čez dolino Glinščice začela avgustu letos in končala konec novembra 2021.

Ker gradnja objektov v dolini Glinščice sodi med pripravljalna dela, bo sofinancirana z evropskimi nepovratnimi sredstvi v višini do 85 % upravičenih stroškov, ki jih je Slovenija dobila v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope.