EN

Domov

Izdelana projektna dokumentacija v BIM okolju za drugi tir

Družba 2TDK je v pogodbenem roku s strani skupine projektantov ELEA iC d.o.o. kot vodilni partner ter SŽ – Projektivno podjetje Ljubljana d.d. in IRGO CONSULTING kot partnerja prejela izdelano projektno dokumentacijo PZI v BIM okolju (informacijsko modeliranje gradenj)  za izgradnjo drugega tira železniške proge Divača-Koper. kupaj je to okoli 20.000 dokumentov v 230 fasciklih v slovenskem in 221 v angleškem jeziku oz. skoraj 50 GB dokumentov.

Izdelana projektna dokumentacija za izvedbo gradnje  drugega tira obsega načrte vseh osmih predorov na progi z vsemi pripadajočimi gradbenimi elementi in ukrepi, načrte elektro-strojne opreme (ESO) predorov, načrte nadzornega centra, načrte vozne mreže, načrte tirov in tirnih naprav, načrte varnostne, signalne opreme in TK opreme vozne mreže. Dokumentacija obsega tudi BIM model, ki je sestavljen iz več kot 600 podmodelov. BIM model bo v pomoč pri izvedbi in spremljanju gradnje, kot digitalni dvojček proge pa bo pomembno orodje pri upravljanju in vzdrževanju.

Pri projektiranju je sodelovalo več kot 200 projektantov različnih smeri. Izdelava projektne dokumentacije skupaj z recenzijo je trajala 12 mesecev, kar je glede na velikost in obseg projekta drugi tir izredno malo.