Peter Kukovica

član uprave, soodgovoren za poslovno področje velikih in malih gospodinjskih aparatov in odgovoren za operativne podporne funkcije

Portret»V Gorenju gradnjo drugega tira že težko pričakujemo. Hkrati pa kot gospodarstveniki seveda pričakujemo racionalen in optimalen projekt, ki bo stroškovno učinkovit in tehnološko ustrezen ter speljan po optimalni trasi.

Ne le, da gradnjo podpiramo, ne vidimo niti enega razloga, da drugi tir ne bi bil že zgrajen. Nujno ga potrebujemo, preden bi nepretočnost koprskega pristanišča postala ovira pri našem poslovanju ali celo razvoju.

Za Gorenje predstavlja Luka Koper glavno povezavo s prekomorskimi trgi, kamor izvažamo naše izdelke, pa tudi glavno vstopno točko, od koder prihajajo materiali za našo proizvodnjo. Tudi mi pa znamo blago poslati preko italijanskega Trsta, Genove ali hrvaške Reke, če je to za nas ugodneje.

Če drugega tira ne bo, bomo morali v Gorenju preostanek tovora preusmeriti na ceste, kar je za nas in gospodarstvo nasploh dražje, bistveno bolj negativno vpliva na okolje, ter nenazadnje pomeni preobremenitev cest, posledično pa ponovno zahtevo po vlaganjih v infrastrukturo.«